top of page

NIEUWS

Ontdek hier de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en belangrijke updates i.v.m. onze Chiro!

Het allerlaatste nieuws

Op ZONDAG 3 maart 2024 nodigen we jullie graag opnieuw uit voor ons jaarlijks Chiro-etentje, dat zoals gewoonlijk plaatsvindt in de eetzaal van basisschool 11, Elfnovemberstraat 27 in Mariakerke.

We organiseren 2 eetshiften, om 11u45 en om 13u. De eerste shift is vaak rustiger met minder lange wachttijden.
Als u voor de eerste shift kiest, houd er dan rekening mee dat iemand van de tweede shift graag uw plekje inneemt.
Dus als u na het eten graag nog even wilt blijven plakken, kies dan voor de tweede shift .

Als een shift vol zit, wordt u bij de andere shift ingedeeld (dus snel inschrijven is de boodschap!).

Vanaf 12u30 is er leiding aanwezig op de speelplaats van Basisschool 11 om de kinderen van de eerste shift op te vangen en te entertainen.
Dit is een extraatje, want van 14u tot 18u is het weer een volledige Chironamiddag voor iedereen!

Op het menu staat:
• SOEP + BROOD
• (VEGETARISCH) STOOFVLEES + FRIETEN - GROENTENBUFFET

Voor de maaltijd kunt u genieten van een klein aperitiefje en nadien van een lekkere kop koffie.

Prijzen:
• Supplement soep + brood €2.5
• (Vegetarisch) Volwassene €16
• (Vegetarisch) Kind €9

Inschrijven kan via onderstaande link tot en met zondag 25 februari 2024.
https://forms.gle/8ShuBaHYy1B3hsva7 

Gelieve te betalen per overschrijving op het rekeningnummer BE27 8904 3428 2973 met als opmerking: NAAM + AANTAL PERSONEN (volwassenen en kinderen samen gerekend).

Hopelijk zien we jullie op 3 maart!
Chiro OLV & SJB

stoofvlees.jpg
IMG_2476.JPG
IMG_2489.JPG

Oktober

Mariakerkse Feesten

Na een jaartje wachten staan de Mariakerkse feesten eindelijk weer voor de deur. Een gezellig weekend vol vriendschap en plezier, dat is wat u kunt verwachten. Na de 'gewone' activiteiten (zoals o.a. de BBQ en Streekbierenavond), zijn er dit jaar ook enkele nieuwigheden! Alle activiteiten kun je hieronder terugvinden. Het weekend sluiten we af met een knaller: de startdag! Hopelijk tot dan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***** Vrijdag: 1e weekend van oktober *****

FAKKELTOCHT
Voor de pinkels en speelclubs voorzien we een heuse fakkeltocht doorheen het Claeys-Bouüaert. Samen met enkele stoere leiders en leidsters trotseren we het magische woud, waar menig gevaar op de loer kan liggen. Daarom zijn we nog op zoek naar koene ridders en dappere prinsessen om ons te vergezellen.

Vertrek: sporthal Mariakerke
Pinkels: 19u30
Speelclubs: 20u00
Prijs: €1/deelnemend kind

AVONDSPEL
Voor de rakwi's (rakkers en kwiks) en tito's (tippers en toppers) hebben we dit jaar iets nieuw in petto. Samen met hun nieuwe leiding spelen ze een heus avondspel. De glowsticks zullen voor een extra dimensie zorgen in een spel waarbij ze hun leiding en groep beter leren kennen.

Verzamelen: sporthal Mariakerke
Rakwi's : 20u00
Tito's: 20u00
Prijs: €1/deelnemend kind

GEZELESCHAPSSPELLENAVOND & JAZZCAFE
Wie zin heeft in een frisse pint, een gezellige babbel en een ouderwets gezelschapsspelletje is van harte welkom. U heeft keuze uit meer dan 50 spelen. Als u geen liefhebber bent kunt u ook gewoon genieten van een streepje jazzmuziek bij kaarslicht.

Waar: sporthal Mariakerke
Wanneer: vanaf 19u00 tot 03u30
Prijs: gratis toegang

 

 

 

 

****** Zaterdag(middag) *****

BARBECUE
Naar jaarlijkse traditie kan u op zaterdagmiddag genieten van een lekkere barbecue verzorgd door Slagerij Henk. Een bandje zorgt voor sfeervolle achtergrondmuziek terwijl u smult van een lekkere maaltijd. Bij goed weer zal dit doorgaan op Mariakerkeplein indien niet staat de sporthal ter onze beschikking.

Keuze uit volgende menu's:
* Kindermenu tot 12 jaar: €8
* Vegetarisch menu: €15
* Basis menu: €15
* Deluxe menu: €18

Inschrijven voor 1 oktober via: https://forms.gle/Jy7q4WGrBQrQKs5B7
Eerst shift: 12u00
Tweede shift: 13u15

KINDERPARADIJS
We toveren de parking naast het Mariakerkeplein om tot een waar kinderparadijs. Een schminkstand, een armbandjes en vlechtjes workshop, klei boetseren, wetenschapsproefjes, een springkasteel en trampoline worden voorzien.

Waar: parking naast het Mariakerkeplein
Inkom: €1/kind
Wanneer: vanaf 14u00

PETANQUE TOERNOOI
Waan je in het Zuiden van Frankrijk met een Ricard in de ene hand en een petanquebal in de andere.

Wanneer: 15u00
Waar: Claeys-Bouüaert plein
Inschrijven: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdQMH_qP2kIqb_fBuC0nF0FNA3fA-arYmojcfavbuknOQTMoQ/viewform

GOOCHELSHOW
We verduisteren het pinkel en speelclub lokaal en nodigen een professionele goochelaar uit. Zet jullie schrap voor witte konijnen uit een hoed, verdwijntrucs en veel hocus pocus! Iedereen krijgt ook een bekertje snoep.

Wanneer: 16u00
Waar: pinkel en speelclub lokaal chiro O.L.V.
Inkom: €2/kind

 

 

****** Zaterdag(avond) *****

 

STREEKBIERENAVOND
Vele fanaten kijken er reeds maanden naar uit: onze jaarlijkse streekbierenavond. Na vele degustaties van onze kenners presenteren we u dit jaar een vernieuwende bierkaart. We bieden de beste bieren van de streek aan tegen de scherpste prijzen. Hongerige magen kunnen gespijsd worden met een bordje gemengd, een boulette of een frituursnack. Wanneer de sfeer goed zit en de dansbenen kriebelen worden de stoelen aan de kant geschoven en gaan we aan het dansen.

Wanneer: 20u00-05u00
Waar: sporthal Mariakerke
Prijs: gratis toegang, waar wacht je nog op


***** Zondag *****

STARTDAG
Als afsluiter van een prachtig weekend geven we het startsein voor een spetterend, nieuw chirojaar. Kampfoto's en filmpjes worden getoond, oudleiding en kookploeg worden bedankt en de nieuwe leidingsploeg wordt voorgesteld. Indien jouw kleine spruit spullen is kwijt geraakt op kamp, kan u eens komen snuisteren tussen de verloren voorwerpen. Ook een standje met tweedehands chiro uniformen wordt voorzien. Voor de hongerigen wordt er pannenkoeken, taartjes en chips voorzien.

Wanneer: 13u30
Waar: sporthal Mariakerke

IMG_8703.JPG
IMG_8580.JPG
IMG_8747.JPG
IMG_8850.JPG
IMG_2422.JPG

Infojoel
NIEUW, NIEUW, NIEUW!!!!
Een nieuw Chirojaar = nieuwe leiders! Ontdek hen en nog véél meer nieuwigheden, zoals het nieuwe jaarthema, in de nieuwe infojoel!

 

November

Quiz E=sjb²

Beste vrienden, ouders & sympathisanten,


Schrijf 18 november alvast in jullie agenda, want dan zijn we er weer met onze jaarlijkse quiz: E = sjb²
Wanneer: zaterdag 18 november 
Waar: Sporthal Mariakerke -> Kerkhofstraat 2 - 9030 Mariakerke
Deuren open: 19u30
Start quiz: 20u00
Prijs: € 20 per team
Teams van tot max. 4 personen
Inschrijven doe je via volgende link

https://forms.gle/vZSYmG4HZrBdPLo27


!!! Er is een maximaal aantal toegelaten ploegjes, dus schrijf je tijdig in !!!
Betalen doe je de avond zelf.


Tot dan!
De leidersploeg van Chiro Sint-Jan-Berchmans

Infojoel

NIEUW, NIEUW, NIEUW!!!!

Een nieuw Chirojaar = nieuwe leiders! Ontdek hen en nog véél meer nieuwigheden, zoals het nieuwe jaarthema, in de nieuwe infojoel!

 

December
Prettige feestdagen!
De leiding van Chiro OLV en Chiro SJB wenst iedereen een fijne Kerst een een gelukkig 2022!!!


 

317863889_2399192443552522_1518376319217666509_n.jpg

Kerstjoel

Wat vliegt de tijd toch snel voorbij... We zijn al bijna halverwege het chirojaar beland. Jullie hebben ongetwijfeld al tal van zalige zondagen achter de rug. Het is midden december en dat betekent dat de vrolijke feestdagen voor de deur staan. Talloze kerstliedjes worden tot vervelends toe opgelegd, leuke films worden gekeken bij een knetterend haardvuur, sneeuwmannen worden gemaakt, de vele kerstmarkten worden afgeschuimd, jong en oud gaan schaatsen, ... Een superwijze periode dus!

De kerstvakantie betekent echter ook voor vele onder de leiding, het begin van de gedoemde blok... Hierdoor zullen de leiders en leidsters gedurende een kleine periode afwezig zijn om zich goed voor te bereiden voor hun examens in januari.

Gelukkig kunnen wij ieder jaar rekenen op fantastische oud-leiding en de Aspi’s  die jullie vol enthousiasme zalige zondagen zullen bezorgen! 😊

Wij duimen alvast nog voor de laatste examens van de oudere leden én geniet nadien maar voluit van jullie Kerstvakantie. Namens de Joelredactie en de voltallige leidingsploeg wensen wij jullie liefdevolle kerstdagen en een fantastisch 2022!

Warme groeten,
 

Kerstjoel 2019.JPG

Samen spelen en beleven

We zijn al halfweg het chirojaar en we hebben alweer zeer veel leuke momenten met elkaar beleefd. We blikken even terug met enkele leuke foto's en filmpjes. Wil je meer zien? Check dan zeker onze Facebookpagina!

 

 

 

 

 

 

 

Hoog bezoek

Op zondag 2 december krijgt onze Chiro bezoek... Zijn jullie wel braaf geweest dit jaar? Want de enige echte Sinterklaas en zijn Pieten komen naar onze Chiro! De jongste afdelingen zullen de Sint en zijn knechten ontvangen in de sporthal en krijgen elk wat lekkers, waarna de goed heilig man op ronde gaat door de lokalen van Chiro OLV en SJB. Wat hebben de oudste afdelingen allemaal uitgestoken en verdienen ze wel wat snoepgoed? We komen het 2 december te weten...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BODEGA 🎄
De winter is in het land. Het is vroeg donker, buiten is het koud en kil en niemand komt zijn huis nog uit...

Godzijdank organiseren chiro SJB en OLV opnieuw de gezelligste avond van het jaar: bodega!

Op kerstavond is iedereen van harte welkom op onze levende kerststal op het Mariakerkeplein. Jozef en Maria geven jullie de gelegenheid om sfeervol te genieten van een druppeltje jenever bij knusse vuurtjes.

Voor wie het buiten echt te koud vindt, biedt onze winterbar in de meisjeslokalen een warme oplossing. "Jingle Bells" zal hier dan ook tot in de vroege uurtjes te horen zijn!

Tot dan, wij verwachten jullie!

SJB en OLV

 

 

 

 

 

Oproep tweedehandskledij

Door de grote vraag aan tweedehandskledij is onze voorraad jammer genoeg uitgeput. Wie nog chirokledij (short, t-shirt, trui) heeft liggen die niet meer gebruikt wordt, mag deze altijd aan ons bezorgen op zondagmidag.
 

Alvast bedankt!

August 01, 2022_141-38-bewerkt.jpg
August 01, 2022_141-159-bewerkt.jpg
IMG20221030155414.jpg
the_penguin_by_enkana-d37cauvg.png
IMG_6331.JPG
IMG_9426.JPG
IMG_9423.JPG
uniform1.png

Januari

Filmnamiddag

13 januari is er speciaal voor de jongste afdelingen een filmnamiddag! Nadien kunnen ze zich volledig uitleven in een groot massaspel! Tot dan!

12786-film-projector.png
1f37f.png

Februari

Zwemmen @LAGO Rozenbroeken

Zondag 17 februari gaan we zwemmen! Check zeker je mailbox voor meer info!

• Rugzak met zwembroek en handdoek
• €7
• Afspraak 14u00 @Chiro
• We zijn terug om 18u00

Zalige zondag!

Afgelopen zondag was een top Chiro-namiddag!!! 🎉🎉🎉

- De Pinkels maakten een grote, levensechte knikkerbaan 🏗🎢

- De Speelclubs gingen naar het park en verdedigden met blaaspijpen hun indianenstam 🏜🏹

- De Rakkers vervulden alle opdrachten voor hun ‘Koning’ 📜🤴🏻

- De Toppers gingen op koopjacht en vochten om de gebieden van de Chiro 🗺💰

- De Kerels vochten tegen elkaar tijdens ‘The Hunger Games’ 🎈⚔️

- De Aspi’s gingen richting stad om hun Buffalo’s te steunen in de strijd tegen Brugge ⚽️🥊

 

Dat het elke zondag even leuk mag worden!!!

DSC_0116.JPG
DSC_0156.JPG
52489217_2418932878136526_73964700821775
August 01, 2022_141-38-bewerkt.jpg
IMG20221030155414.jpg

Inschrijven voor het Chirojaar 2021-2022

Je zoon inschrijven voor het Chirojaar 2018-2019 kan vanaf nu, enkel via deze link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdE-waof-l-sXeRVnE0kIw6aI2ytCAo_I6tKunoRE7ErXZMww/viewform?usp=pp_url
 

Maart

Chirostagram

Chiro SJB heeft nu ook een account op Instagram! 📱📸🏞🌄🌃🎉

Wil je onze chirowerking van dichterbij volgen en een kijkje nemen achter de schermen van o.a. onze evenementen? Zin in vele extra’s en wil je de sfeer van onze Chiro opsnuiven? Volg ons dan zeker via deze link: https://www.instagram.com/chiro_sjb/?utm_source=ig_profile_share&igshid=1djm98aia4f67&fbclid=IwAR1d03-rwyhG_QKwHT2xmQNQTtHFhCV3kppBN1vNYb2-WPRcrYbgwMC6aLE

Chiro etentje

Wij nodigen u uit om te komen genieten van ons heerlijk etentje op 27 maart 2022!

U kunt zich inschrijven voor twee shifts om:
- 11u45
- 13u

Op het menu staat:
- Soep
- Stoofvlees OF vegetarische schotel
- Frietjes
- Groentenbuffet

U kan kiezen tussen:
- Stoofvlees voor volwassenen 16€
- Veggie voor volwassenen 16€
- Kindermenu 8€
- Veggie voor kinderen 8€

Inschrijven kan vanaf nu via deze link: https://docs.google.com/forms/d/1Kw_l-IRsu-NP2pGB1szQETRq6hohJ6ZoUC_cxz8dG38/edit 

IMG_4872.HEIC
IMG_4631.HEIC

April

Geen Chiro

Tijdens de Paasvakantie zal er GEEN Chiro zijn. De zondag erna zijn we weer helemaal terug! Tot dan!

Paasjoel

Paasvakantie betekend een nieuwe Paasjoel! Veel lees plezier!

 

Paasjoel 2019l.JPG
Klink hier voor de Paasjoel

Mei

Chiro tijdens de examens

Het einde van het chirojaar is in zicht. Dit wil zeggen dat het bijna tijd is voor het onvergetelijke chirokamp! Helaas wil dit ook zeggen dat de examens er aan komen. De leiders zullen de komende weken terug in de boeken duiken, om zo zeker mee te kunnen op het bivak deze zomer. Bekijk dus zeker hieronder of de afdeling van je zoon Chiro heeft of niet. De oudere afdelingen spreken onderling af met hun leiding of er Chiro is vanaf 14u of vanaf 16u.

 

 

 

 

 

 

 

 

​Kampinschrijvingen

Het is beslist! De leiders hebben in de maand mei verschillende keren samen gezeten, om verschillende mogelijke kampthema's voor het komende chirokamp, aan elkaar voor te stellen. Uit een lijst van wel 30 thema's werd uiteindelijk een top 4 gekozen en die thema's werden met een mooie presentatie verdedigd tijdens de LK (leiderskring). Van een top 4 gingen we nadien naar een top 2. Tijdens de laatste stemronde werd al snel duidelijk welk thema de voorsprong op de stemmen nam en dat thema werd uiteindelijk ook verkozen tot kampthema voor het bivak 2019!

De leiding is alvast laaiend enthousiast over het thema. Is het een kampthema dat ooit al eens een aan bod is gekomen in de Chiro SJB geschiedenis? Of is het een thema dat nog nooit eerder werd verkozen? Kom het te weten tijdens ons kampinfo-moment op zondag 23 juni. Ouders zijn welkom op Mariakerkeplein vanaf 17u30 om de nieuwe kampjoel in ontvangst te nemen en om info te verkrijgen omtrent het chirokamp 2019. De inschrijvingen zullen net zoals de vorige jaren enkel online gebeuren.

 

Rambodag

🌳💥😎 RAMBODAG 😎💥🌳

Zondag 12 mei is het tijd voor onze jaarlijkse 'Rambodag'! Trek je stoerste Rambo-outfit aan en beleef een waanzinnige chiromiddag vol avontuur! Durf jij de uitdaging aan? Tot dan! 👊🙏💪

 

IMG_4828.HEIC
IMG_4982.HEIC

Juni

Bivak

Je zoon inschrijven voor het bivak (Chirokamp) 2023.

Alle info omtrent het kamp kunt u terugvinden in onze Kampjoel. Bij vragen kunt u steeds terecht bij onze hoofdleiding (hoofdleidingsjb@hotmail.com).

Kampthema: Star Wars!!!!

"May the force be with you"

Ein-de-lijk. We hebben er alweer een jaar op moeten wachten, maar nu staat het eindelijk voor de deur. De leiding zal er de komende weken weer bloed, zweet en tranen insteken, maar dit alles doen ze met heel veel pleizer. Decors knutselen, een kamplied schrijven, de kamptoneeltjes ineen steken en dan hebben we het nog niet over de zalige en zotte activiteiten die ze zullen voorbereiden. Weken voorbereiding met als eindresultaat een waanzinnige 10-daagse. We hebben het natuurlijk over het chirokamp: bivak!

"Somwhere in a galaxy far far away"

Ook dit jaar gaan we niet alleen op kamp. We krijgen in augustus bezoek van de Jedi's, stromtroopers en sith. Op aarde leiden wij nietsvermoedend ons leven maar we weten niet wat er allemaal in het eindeloze heelal afspeelt. The dark side is aan een opmars bezig en het is aan de heldhaftige jedi's van chiro sjb om deze een halt toe te roepen.

"You were the chosen one!"

Lord of the rings is het ideale kampthema! De heldhaftige jedi strijders zullen voor een knallend bivak zorgen. Trek jullie beste stormtrooper outfit aan en neem jullie mooiste lightsaber maar mee en ga met ons mee op kamp, voor 10 dagen plezier en avontuur!

 

Bivak 2023

Je zoon inschrijven voor het Bivak (Chirokamp) 2023 kan enkel via deze link:
 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeD6vN7xYQGVWUjeuR1PyeTr0obW6Ut6I6AmlbyvMY6MxHjqw/viewform?usp=sf_link

IMG_4703.HEIC
Vorming van de ster

Juli

Kampvoorbereidingen

Tijdens de zomervakantie rust de leiding even uit, na een vermoeiend maar plezant Chirojaar.  De een zit aan een zomers, palmboom strand terwijl de ander thuis rustig geniet van een goed boek met een streepje muziek op de achtergrond. Na het opladen van de batterijen is het terug tijd om erin te vliegen: de kampvoorbereidingen!

Decors schilderen en verkleedkleren zoeken voor de kamptoneeltjes, toffe en originele activiteiten bedenken, het kamplied schrijven en uiteraard de opzet van onze kampplaats. Samen met de dames van Chiro OLV vertrokken we maandag 1 augustus naar de Kruiskwacht in Geel, om o.a. de tenten al op te zetten. Ben je benieuwd hoe het verliep? Bekijk dan zeker het filmpje!

 

 

Inschrijvingen

De kampinschrijvingen zijn afgesloten. Wil je je zoon toch nog inschrijven voor het bivak 2017, gelieve dan een mailtje te sturen naar de hoofdleiding: hoofdleidingsjb@hotmail.com

Augustus

1 september = Geen Chiro

De vakantie zit er bijna op.. Dat wil zeggen dat we terug met onze vriendjes op de schoolbanken zullen gaan zitten. Leuker nieuws is dat er een nieuw chirojaar zit aan te komen! Op 3 oktober wordt het startschot gegeven van het chirojaar 2020-2021, op de jaarlijkse startdag.

Voor we daaraan beginnen, kunnen de leden nog een maandje genieten van hun oude leiders en oude afdeling. In de Joel stond dat we op 1 september weer begonnen met Chiro geven, maar dat is echter een foutje. Vanaf zondag 10 september zal er dus opnieuw leiding worden gegeven: YES!

Tot dan!

 

 

Fantastisch bivak

Jaja, na 10 dagen is het helaas pindakaas alweer afgelopen... Het Chirokamp was weer een groot succes en we zullen er het komende jaar weer met volle goesting op wachten!

 

Moe maar voldaan stapten we 21 augustus van de bus en sliepen we waarschijnlijk allemaal goed door eens we in ons bedje lagen. Dromend over het fantastische bivak dat we achter de rug hadden.

Wil jij ook nog even nagenieten van het bivak? Kom dan zeker 6 oktober naar onze startdag voor vele foto's en filmpjes!

Dikke merci aan alle leden, alle leiders en de kookploeg voor een geweldig bivak!

August 01, 2022_141-146-bewerkt.jpg
IMG_4914.HEIC
bottom of page